Toggle Navigation

 

Delikates slana rozenka

Ukoliko umutite kiselu pavlaku sa svežim sirom i iseckanim kiselim krastavcima dobićete sjajan prilog za jela od mesa, a naročito je slasno u kombinaciji sa ribom. Kisela pavlaka je takođe sjajan dodatak jelima od testenine, a mnoge domaćice je dodaju prilikom pravljenja umaka za tartar sos.

Priprema

Pomešati sitan sir, kajmak, kiselu pavlaku, majonez i sitno izrendana barena jaja. Dobro sjediniti i podeliti na tri jednaka dela.

U jedan deo dodati sitno izrendanu prašku šunku, u drugi sitno iseckanu pečenu papriku, a u treći sitno iseckane kisele krastavce.

Kore premazivati jednim po jednim filom, preklapati korom i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.

Gotovu slanu tortu premazati pavlakom, posuti rendanim trapistom i ostaviti da se ohladi i stegne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Natrijum - 567 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 65 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 70 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 95 kcal

Natrijum - 283.5 mg

Masti - 6.5 g

Masti (%) - 32.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 35 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 10.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g sitnog sira
    • 200 g kisele pavlake
    • 200 g kajmaka
    • 200 g majoneza
    • 400 g praške šunke
    • 300 g pečene paprike
    • 300 g kiselih krastavaca
    • 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
    • 6 kuvanih jaja