Posuti radnu površinu brašnom, rastanjiti lisnato testo, iseći na manju parčad i staviti u kalupe. Na lisnato testo staviti naseckanu pančetu i pršutu. Jaja, pavlaku i parmezan umutiti u činiji, a zatim preliti korpice. Zapeći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Servirati na tanjir i poslužiti uz sok od višnje.
Kada iskombinujete lisnato testo sa pršutom, slaninom, jajima i pavlakom dobijate obrok koji obiluje kako ukupnim, tako i zasićenim masnoćama i holesterolom. Obrok ovakvih nutritivnih karakteristika čak i zdrave, osobe mogu da konzumiraju samo ponekad.
Porcija za odraslu osobu - 405 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 1080 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 243 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 202.5 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 540 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 121.5 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 0.5 g