Toggle Navigation

 

Hleb sa mocarelom i peršunom

Mocarela je jedan od mlčnih proizvoda koji potiče iz Itaije i pravi se od kravljeg ili bivoljeg mleka.

Plativoo
Priprema

Zagrejati mleko i vodu. Dodati kvasac, šećer i ostaviti da kvasac nabubri.

Mocarelu narendati, a lišće sitno iseckati.

U kvasac sipati ulje i postepeno dodavati brašno uz stalno mešanje dok se ne dobije testo. Zatim dodati so, sir i peršun i lagano umesiti kiselo testo.

Staviti testo u pripremljen kalup i ostaviti da se digne, odnosno dok se ne udvostruči.

Ispeći hleb u rerni zagrejanoj na 220*C, oko 30 minuta. Ohladiti i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 100 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 64 %

Natrijum - 149 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 50 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 9.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Natrijum - 74.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 ml mlake vode
    • 1 kašika šećera
    • 1 kašika soli
    • 750 g belog brašna
    • 60 ml mleka
    • 250 g mocarele
    • 1 veza peršunovog lišća
    • 2 kašike ulja
    • 1 kvasac