Zagrejati mleko i vodu. Dodati kvasac, šećer i ostaviti da kvasac nabubri.
Mocarelu narendati, a lišće sitno iseckati.
U kvasac sipati ulje i postepeno dodavati brašno uz stalno mešanje dok se ne dobije testo. Zatim dodati so, sir i peršun i lagano umesiti kiselo testo.
Staviti testo u pripremljen kalup i ostaviti da se digne, odnosno dok se ne udvostruči.
Ispeći hleb u rerni zagrejanoj na 220*C, oko 30 minuta. Ohladiti i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Belančevine - 100 g
Belančevine (%) - 17 %
Masti - 5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 64 %
Natrijum - 149 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 115 kcal
Belančevine - 50 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 74.5 mg
Vlakna - 0.5 g