U kjlučalom bujonu skuvati palentu uz neprekidno mešanje. Skloniti sa vatre, dodati sitan sir, peršun i bosiljak, promešati i malo prohladiti.
Od ohlađene palente napraviti loptice, panirati u belanca i mešavinu susama, lana i semenki bundeve i peći u vrelom zagrejanom ulju.
Ocediti na papirnim ubrusima i poslužiti uz napitak po želji.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 35 kcal
Natrijum - 60 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 17.5 kcal
Natrijum - 30 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 1.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 0 g