Toggle Navigation

 

Kolutići sa sirom i paprikom

Čvrst sneg od belanaca uspeće vam samo ako ga pravite od svežih i hladnih jaja. Prilikom odvajanja od žumanceta, mora se voditi računa o tome da ni najmanja količina žumanceta ne dospe u belanca.

Plativoo
Priprema

U činiji penasto umutiti margarin, pa dodati jaje i so. U smesu dodati sitan sir, brašno i ljutu tucanu crvenu papriku. Umesiti glatko testo i formirati u rolnu.

Iseći nožem kolutiće i poređati u nauljenu tepsiju. Premazati umućenim belancetom i posuti sa susamom. Ispeći u zagrejnoj rerni na 220*C, oko 20 minuta.

Kolutiće sa sirom i paprikom servirati i poslužiti ili tople ili hladne.

 

Pogledajte još: Saveti kako da hleb i pecivo uvek budu besprekorni

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Natrijum - 112 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 11 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Natrijum - 56 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 5.5 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

10

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g belog brašna
    • 150 g margarina
    • 1 kašika ljute tucane crvene paprike
    • 150 g sitnog sira od obranog mleka
    • so
    • 1 jaje
    • 1 belance
    • 20 g susama