Toggle Navigation

 

Lisnate pitice sa šunkaricom

Origano je zeljasta biljka i srodnik majorana.

Plativoo
Priprema

Lisnato testo razvući oklagijom, iseći na kocke (veličine kalupa u kojem će se peći) i staviti u namašćen kalup za mafine.

Premazati kečapom, staviti listiće stišnjene šunke, listiće sira, kolut paradajza, posuti parmezanom i origanom i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 17 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 30 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Natrijum - 677 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 145 kcal

Belančevine - 6.5 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 15 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %

Natrijum - 338.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g lisnatog testa
    • 200 ml kečapa
    • 200 g stišnjene šunke
    • 200 g sira za topljenje
    • 200 g paradajza
    • 40 g parmezana
    • origano