Toggle Navigation

 

Pica korpice

Ukoliko koristite zamrznuto lisnato testo, morate da ga odledite. U tu svrhu položite ploče testa jednu pored druge i ostavite ih da odstoje pokrivene kuhinjskom krpom dok se ne odlede.

Plativoo
Priprema

Lisnato testo oklagijom rastanjiti i oblikovati po želji, (potrebno je: jedan oblik kruga i još jedan isti krug sa izvađenim središnjim delom).

Svako celo parče lisnatog testa premazati pelatom, posuti bosiljkom, dodati šunku, malo šampinjona isečenih na listiće i posuti rendanim sirom. Poklopiti kolutom lisnatog testa sa izvađenom sredinom.

Žumance i mleko pomešati u činijici i premazati pica korpice.

Peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.

Pica korpice poslužiti uz napitak po želji.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 380 kcal

Natrijum - 780 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 87 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 50 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Natrijum - 390 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 43.5 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g lisnatog testa
    • 120 g praške šunke
    • 150 g paradajz pelata
    • 150 g šampinjona
    • 150 g trapista
    • 1 žumance
    • svež bosiljak
    • 20 ml obranog mleka