Toggle Navigation

 

Pica štrudla

Da bi vam se štrudla odnosno testo lepo ispeklo i da unutrašnjost ne bi ostala ‚‚mokra" odnosno sirova, prilikom premazivanja nemojte stavljati veliku količinu kečapa, več ga premažite u tankom sloju.

Priprema

U činiju staviti brašno, margarin, sitan sir i so i umesiti glatko testo. Ostaviti testo u frižideru oko pola sata, da se ohladi. U činiju krupno narendati šunkaricu i trapist, dodati iseckane šampinjone, posuti origanom dodati kečap i promešati. Testo razviti na tanki list, premazati nadevom, utapkati krajeve da fil ne bi iscurio i staviti u tepsiju. Premazati umućenim jajetom i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Natrijum - 503 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 50 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 33 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 16 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 137.5 kcal

Natrijum - 251.5 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 16.5 mg

Belančevine - 5.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Vlakna - 0.5 g

Vreme pripreme

90 min.

Sastojci

  • Testo:
    • 500 g pšeničnog brašna
    • 250 g margarina
    • 300 g sitnog sira
    • 1 kašicica soli
  • Nadev:
    • 300 g šunkarice u komadu
    • 200 g trapista
    • 150 ml kečapa
    • 150 g mariniranih šampinjona
    • origano
    • 1 jaje