U činiju staviti brašno, 3 jaja, kvasac, šećer, cimet, margarin, mleko, sok limuna i suvo grožđe. Po potrebi dodavati još brašna da se testo ne bi lepilo za ruke. Umesiti meko testo i formirati dve jufke.
Ostaviti da uskisnu, a zatim ih razvući na duže treke i uplesti pletenicu. Staviti je u tepsiju, premazati jajetom i utisnuti neofarbana kuvana jaja u nju ili krompir uvijen u foliju, da bi se dobilo udubljenje i kasnije pre serviranja stavilo tu farbano jaje.
Staviti hleb da se peče u rernu na 200*C, dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 52 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 81 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 26 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 3 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 40.5 %
Vlakna - 1.5 g