Toggle Navigation

 

Štanglice sa pavlakom

Bezbroj je recepata u kojima važnu ulogu igra upravo kisela pavlaka, mada se najčešće konzumira pomešana sa svežim sirom i mladim lukom.

Priprema

U dubljoj činiji umutiti margarin i žumanca. Dodati kiselu pavlaku, mleko, so, brašno i prašak za pecivo.

Ostaviti testo da odstoji pola sata, a zatim ga razvući oklagijom na list debljine 1 cm. Iseći štanglice i poređati u tepsiju. Premazati ih belancetom i posuti semenkama lana.

Staviti da se peku u zagrejanu rernu na 220*C, oko 20 minuta.  

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 71 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 13 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 59 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 65 kcal

Natrijum - 35.5 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 6.5 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

25

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g margarina
    • 3 žumanceta
    • 100 g kisele pavlake
    • 200 ml mleka
    • so
    • 1 belance
    • 20 g semenki lana za posipanje
    • 1200 g pšeničnog brašna
    • 1 prašak za pecivo