Toggle Navigation

 

Topli sendviči na salati od rukole

Jedna studija je pokazala da redovno konzumiranje hrane bogate likopenom kao što je paradajz, može kod muškaraca značajno da smanji rizik za nastanak karcinoma prostate. Zato, koristite sok od paradajza za pripremu jela, ali i kao osvežavajući, zdrav napitak uz obrok.

Priprema

U zagrejanom tiganju zapeći kriške hleba.

Kada se zapeče donja strana, okrenuti, staviti list pršute i kolut mocarele.

Posuti bosiljkom i peći dok se sir ne otopi.

Na tanjir servirati rukolu, preliti uljem i balzamikom, servirati tople sendviče i dodati čeri paradajz.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Natrijum - 900 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 22 mg

Belančevine - 32 g

Belančevine (%) - 26 %

Ugljeni hidrati - 52 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 117.5 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Natrijum - 450 mg

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 16 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g pršute
    • 150 g mocarele
    • bosiljak
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 3 kašike balzamiko sirćeta
    • 40 g rukole
    • 80 g čeri paradajza
    • 400 g crnog hleba
    • 800 ml soka od paradajza - napitak