Zagrejati vodu i mleko. Dodati kvasac, šećer, so, ulje i brašno.
Po potrebi dodavati još brašna da se testo ne bi lepilo za ruke. Umesiti glatko testo i ostaviti da uskisne.
Zatim od testa napraviti oblik zeke u tepsiji. Premazati jajetom i staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 45 minuta.
Pečenog zeku staviti na tacnu i ukrasiti povrćem: rotkvice i mladi luk, kao i farbanim jajima.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 137 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 68.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 7 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %