U šerpu staviti višnje i 400 g šećera, promešati i kuvati dok ne proključa.
Razmutiti gustin sa malo vode, dodati u višnje, preliti sokom od limuna i nastaviti sa kuvanjem dok se smesa ne zgusne. Tepsiju premazati uljem i staviti višnje.
Razmutiti puter u činiji, dodati preostalu količinu šećera, brašno, cimet i vanilin šećer, promešati i umesiti testo (testo mora biti vlažno i da izgleda kao mleveni keks).
Staviti testo preko višanja u tepsiji i kobler peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 40 minuta.
Gotov kobler vaditi kašikom i servirati na tanjir uz kuglu sladoleda.
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 18 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 49 mg
Ugljeni hidrati - 150 g
Ugljeni hidrati (%) - 75 %
Natrijum - 110 mg
Vlakna - 3 g
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 24.5 mg
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 37.5 %
Natrijum - 55 mg
Vlakna - 1.5 g