Toggle Navigation

 

Kobler od višanja

Neodoljivi slatki zalogaji iz letnje riznice ukusa.

Plativoo
Priprema

U šerpu staviti višnje i 400 g šećera, promešati i kuvati dok ne proključa.

Razmutiti gustin sa malo vode, dodati u višnje, preliti sokom od limuna i nastaviti sa kuvanjem dok se smesa ne zgusne. Tepsiju premazati uljem i staviti višnje.

Razmutiti puter u činiji, dodati preostalu količinu šećera, brašno, cimet i vanilin šećer, promešati i umesiti testo (testo mora biti vlažno i da izgleda kao mleveni keks).

Staviti testo preko višanja u tepsiji i kobler peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 40 minuta.

Gotov kobler vaditi kašikom i servirati na tanjir uz kuglu sladoleda.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 18 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 49 mg

Ugljeni hidrati - 150 g

Ugljeni hidrati (%) - 75 %

Natrijum - 110 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Masti - 9 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 24.5 mg

Ugljeni hidrati - 75 g

Ugljeni hidrati (%) - 37.5 %

Natrijum - 55 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g višanja
    • 600 g šećera
    • 1 kašičica soka od limuna
    • 2 kašike gustina
    • 125 g putera
    • 300 g brašna
    • 1 kašičica cimeta
    • 1 kesica vanilin šećera
Ključne reči:
višnje šećer gustin puter