Toggle Navigation

 

Voćni jogurt od krušaka

Kruška je sočno i slatko voće s pomalo zrnastom teksturom. U doba francuskog kralja Luja XIV kruške su bile simbol luksuza. Zbog izuzetne slatkoće, sok od kruške se ponekad koristi u desertima kao zaslađivač. 

Plativoo
Priprema

Kruške oljuštiti, iseći na kockice i preliti sokom od limuna. Sjediniti sok, šećer i razmućen gustin. Kuvati krem dok se ne zgusne i ohladiti. Zatim uliti jogurt, dodati kruške i cimet i promešati. Razliti u čaše i do služenja držati u frižideru. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Natrijum - 44 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 90 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 67.5 kcal

Natrijum - 22 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 16.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

10

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 kruške
    • 200 ml svežeg origana
    • 2 kašike gustina
    • sok jednog limuna
    • cimet
    • 100 g šećera
    • 600 ml jogurta