Toggle Navigation

 

Banana bars

S obzirom na to da se banane beru dok su još zelene, nije neuobičajeno da se u prodaji nađu zelenkasti, nedovoljno zreli plodovi. Takve banane kupite ukoliko ne nameravate odmah da ih konzumirate, ali ih ostavite da sazru na sobnoj temperaturi. Najlepše su zlatno žute banane, često sa po kojom smeđom pegom na kori, i takve valja upotrebiti odmah. 

Plativoo
Priprema

U činiji izmiksati banane, dodati preostale sastojke i umesiti masu.

Razliti u kalup i peći u rerni na 180*C, oko 25 minuta.

Kolač ohladiti, posuti šećerom u prahu, iseći na kocke i servirati na tacnu. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 400 kcal

Natrijum - 71 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 29 %

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 53 %

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 35.5 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 14.5 %

Holesterol - 5.5 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 26.5 %

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 60 g smedeg šecera
    • 40 g meda
    • 1 kašika ulja
    • ekstrakt vanile
    • 1 jaje
    • 1 kašicica sode bikarbone
    • 70 g brašna
    • 2 banane
    • 50 g cerealija (ovsene i ječmene pahuljice)
    • 25 g kornfleksa
    • 25 g susama
    • 30 g seckanog lešnika