Toggle Navigation

 

Bele kocke sa kivijem

Kivi nazivaju voćem večne mladosti. Izuzetno je bogat vitaminima i mineralima, a naučnici su utvrdili da svež kivi u svakodnevnoj ishrani jača efikasnost belih krvnih zrnaca u obnavljanju oštećenog DNK.

Plativoo
Priprema

Želatin rastvoriti u malo pavlake, a ostatak pavlake ulupati u čvrst sneg.

Sitan sir, želatin i šećer umešati, dodati u ulupanu pavlaku, promešati i napraviti fil.

U kalup za pečenje kolača staviti list oblande (iseći višak), sipati fil i odgore poređati kivi iseckan na kolutove.

Ostaviti da se kolač ohladi i onda iseći na kocke.

Bele kocke sa kivijem servirati na tanjir i poslužiti.

 

Kivi u frižideru možete čuvati tri nedelje. Zbog svog karakterističnog ukusa, nezaobilazan je sastojak voćnih salata I drugih poslastica.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 125 kcal

Natrijum - 55 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 62.5 kcal

Natrijum - 27.5 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 1 list oblande
    • 250 g sitnog sira
    • 50 g šećera
    • 1 kesica želatina
    • 4 kivija