Toggle Navigation

 

Čizkejk (cheesecake) sa jagodama

Jagode - najbolje su sveže, sa šlagom, uronjene u rastopljenu čokoladu, ali mogu se zamrznuti, preraditi u sok, sirup, žele, vino, kompot, slatko.... Kako god ih sačuvali sigurno je da je najbolje što se u njihovoj slasti može uživati tokom cele godine.

Priprema

U činiji natopiti kornfleks sa sokom od jabuke, ostaviti da upije tečnost, a potom ga rasporediti po kalupu.

Želatin rastopiti sa malo vode, sipati u šerpicu, zagrejati ga 2-3 minute i ostaviti da odstoji. Sjediniti sir, šećer i jogurt, a zatim dodati pripremljen želatin, promešati i rasporediti preko kore od kornfleksa.

Čokoladu rastopiti, prohladiti i preliti čizkejk.

Ukrasiti celim jagodama i držati u frižideru do služenja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 137 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 55 g

Energetska vrednost porcije - 90 kcal

Natrijum - 68.5 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

18

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g jagoda
    • 220 g čokoladnog kornfleksa
    • 150 ml soka od jabuke
    • 200 g čokolade
    • 500 g sitnog sira
    • 250 g jogurta
    • 3 kesice želatina
    • 125 g šećera