Toggle Navigation

 

Čizkejk sa belom čokoladom

Bela čokolada je proizvod koji se pravi od kakao putera, šećera i mleka, bez kakao mase i po ukusu veoma malo podseća na tamnu čokoladu. Kakao puter je u svežem stanju žućkasto-bela masa, koja pri dužem stajanju pobeli, ugodnog je mirisa i ima aromu kakaa.

Priprema

U činiji izmešati mleveni keks, margarin i sok. Rasporediti masu za koru u kalup i ostaviti da se stegne. Rastopiti belu čokoladu, margarin, vanil-šećer i šećer. Ostaviti da se prohladi. Umutiti slatku pavlaku, dodati sitan sir i krem od čokolade. Sipati masu preko kore od keksa, posuti borovnicama i ostaviti čizkejk da se ohladi. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 285 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 45 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 142.5 mg

Masti - 5.5 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 200 g mlevenog keksa
    • 50 g margarina
    • 50 ml soka od jabuke
    • 300 g bele čokolade
    • 65 g margarina
    • 2 kesice vanil-šecera
    • 500 g sitnog sira od obranog mleka
    • 50 g šećera u prahu
    • 180 ml slatke pavlake
    • 200 g borovnica