Toggle Navigation

 

Čokoladni krem

Da biste bili sigurni da je u pitanju ona ‚‚prava”, čokolada mora biti sjajna, glatka, hrskava i ne sme mirisati na šećer, jer kvalitetne čokolade imaju minimum 60 posto kakaa i vrlo malo šećera.

Priprema

Gustin i šećer razmutiti sa malo mleka.

Ostatak mleka zagrejati, dodati razmućen puding i kuvati dok se krem ne zgusne.

Dodati kockice šokolade i rum i mešati dok se čokolada ne rastopi.

Krem sipati u činijice, ohladiti, ukrasiti i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 325 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 7 mg

Ugljeni hidrati - 56 g

Ugljeni hidrati (%) - 68 %

Natrijum - 93 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 102.5 g

Energetska vrednost porcije - 162.5 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 3.5 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Natrijum - 46.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 60 g gustina
    • 600 ml čokoladnog mleka
    • 45 g šećera
    • 100 g čokolade
    • 15 ml ruma