Toggle Navigation

 

Keze torta sa kupinama

Kupina sadrži mnoštvo dragocenih sastojaka – vitamina, minerala, među kojima i mangan, kao i fitohemikalija. Bobice ovog voća su čak 10 puta bogatije antioksidansima od paradajza ili brokolija. 

Plativoo
Priprema

U posudu sipati sir, dodati zaslađivač i vanil šećer. Kratko umutiti mikserom. Zatim dodati kupine u posudu sa sirom i lagano promešati varjačom.

U tanjir sipati mleko, potapati keks i ređati u tepsiju. Preko keksa rasporediti krem, preklopiti ostatkom keksa i ostaviti u frižider da se ohladi.

Ohlađenu tortu iseći i servirati na tanjir.

U posudu sipati šlag u prahu, uliti mleko i umutiti mikserom šlag. Dekorisati tortu šlagom i kupinama. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 120 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Natrijum - 288 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 92.5 kcal

Natrijum - 144 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Ugljeni hidrati - 11.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 400 g sitnog sira
    • 2 vanil šećera
    • 300 g keksa
    • 500 g kupina
    • 2 kesice šlaga u prahu
    • 200 ml mleka
    • 8 kapi zasladivac