Za koru: 4 belanceta umutiti sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, dodati 2 ravne kašike brašna, 4 žumanceta (jedno po jedno) i 3 kašike mlevenih oraha. Sve sastojke dobro izmešati i smesu sipati u podmazan i pobrašnjen pravougaoni pleh. Koru peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni, a zatim izvaditi iz pleha i prohladiti. Koru isprskati sokom od pomorandže, preseći je uzdužno na dva jednaka dela i ostaviti da se skroz ohladi.
Za prvi fil: u činiju staviti kiselu pavlaku, šećer u prahu, mlevene orahe i vanil šećer i sve lagano promešati i sjediniti. U fil lagano dodati rastopljen i zagrejan želatin i neprestano mešati da se sjedini. Kivi oljuštiti i iseckati na kockice, a sa strane ostaviti manju količinu kivija za dekoraciju.
Za drugi fil: penasto umutiti u čvrst šlag 5 kesica šlaga. U manju činiju ostaviti deo za dekoraciju.
Kore filovati sledećim redom: donju koru premazati polovinom prvog fila, dodati polovinu količine kivija iseckanog na kockice, zatim polovinu umućenog šlaga, preko staviti drugu koru, premazati preostalim prvim filom, dodati preostali kivi (osim količine za dekoraciju) i ostatak šlaga.
Tortu dekorisati kivijem i šlagom i do serviranja čuvati u frižideru.
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 9 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 43 mg
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Natrijum - 52 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 52.5 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 21.5 mg
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Natrijum - 26 mg
Vlakna - 0.5 g