Toggle Navigation

 

Kornet torta

Kao i sve poslastice i ova je namenjena deci, zdravim i fizički aktivnim osobama. Zbog velikog sadržaja pre svega, zasićenih masti, se ne preporučuje gojaznim osobama, kao ni osobama sa povišenim vrednostima šećera u krvi.

Priprema

Iseći krugove od listova oblandi veličine kalupa za tortu.

Ulupati slatku pavlaku, dodati polovinu rastopljene čokolade i lešnike. Smesu promešati i odvojiti deo za punjenje fišeka. Preostalu smesu staviti između listova oblandi.

Ostatak čokolade rastopiti sa uljem, umočiti fišeke a ostatkom preliti tortu.

Fišeke napuniti preostalim filom, dekorisati i staviti preko torte.

Kornet tortu posuti lešnicima i do posluženja ostaviti na hladnom mestu.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 70 g

Energetska vrednost porcije - 200 kcal

Natrijum - 51 mg

Masti - 15 g

Masti (%) - 66 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 4 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 4 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 30 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 100 kcal

Natrijum - 25.5 mg

Masti - 7.5 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 2 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 2 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 15 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Dekoracija:
    • 2 fišeka za sladoled
  • Fil:
    • 700 ml slatke pavlake
    • 100 g prženih krupno seckanih oraha
    • 100 g čokolade za kuvanje
  • Ostali sastojci:
    • 2 lista oblande
  • Glazura:
    • 100 g čokolade
Ključne reči:
poslastica torta cokolada lešnik