Toggle Navigation

 

Krem od višnje sa keksom

Višnja je okrugla voćka prečnika oko 2.5 cm. Unutrašnjost ploda čini koštica koja je obložena mesnatim jestivim plodom. Boja ploda višnje je od žute do tamno crvene u zavisnosti od vrste višnje. 

Plativoo
Priprema

U šerpi rastopiti margarin sa šećerom, dodati gustin i višnje i kuvati dok se ne zgusne.

Prohladiti krem, dodati izlomljen keks i limunov sok.

Lagano promešati i ostaviti na hladnom mestu do posluženja. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 510 kcal

Natrijum - 606 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 39 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 72 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 255 kcal

Natrijum - 303 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 19.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g šećera
    • 3 kašike gustina
    • 500 g višanja
    • 200 g krem sira
    • sok od jednog limuna
    • 30 g margarina
    • 300 g integralnog keksa