Toggle Navigation

 

Limun anđeo kolačići

Iako je limun šokantno kiselog i oporog ukusa, poznat je njegov osvežavajući efekat. Ako niste znali, postoje dva osnovna tipa koja se mogu naći na tržištu – Eureka i Lisabon. Eureka je hrapavije kore, ima kratak vrat i nekoliko semenki, dok je Lisabon glatke kože, bez vrata i po pravilu bez semenki. 

Plativoo
Priprema

U činiji sjediniti brašno, margarin, kiselo mleko, pulpu limuna i šećer. Umesiti meko testo i ostaviti da odstoji 2 sata, a zatim ga razviti na tanji list, uviti u rolnu i iseći na manje ploške.

Poređati ih u pleh obložen pek papirom i posuti kristal šećerom.

Ispeći u rerni na 200*C, oko 35 minuta. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Natrijum - 65 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 2 g

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 53 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 20 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Natrijum - 32.5 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 1 g

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 230 g margarina
    • 150 g šećera
    • 120 g kiselog mleka
    • 500 g brašna
    • pulpa jednog limuna
    • 5 g praška za pecivo