Keks pomešati sa delom mleka i rasporediti masu u pripremljen kalup. Pomešati ostatak mleka i sitan sir. Dodati šećer i sok od limuna, promešati i sipati preko keksa. Maline rasporediti po filu i ispeći pitu u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 25 minuta. Pavlaku umutiti u čvrst šlag. Pitu ohladiti, ukrasiti šlagom i malinama, iseći i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 331 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 78 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 165.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 5.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 1.5 g