U činiji izmešati mlevene orahe, šećer, brašno, prašak za pecivo i vodu, promešati i napraviti fil.
Staviti dve kore jednu preko druge, rasporediti fil i uviti u rolat. Rolat staviti u tepsiju i iseći na komade dužine 3-4 cm. Ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.
Zagrejati 250 ml ulja i preliti pituljice u tepsiji.
Peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 30 minuta.
Ušpinovati šećer sa vodom i kolutovima limuna i ohladiti. Vruće pituljice preliti hladnim sirupom, ostaviti da se natope, a tek potom servirati.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 90 kcal
Natrijum - 30 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 50 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 45 kcal
Natrijum - 15 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 0.5 g