U šerpu staviti 6 kašika šećera i karamelizovati na laganijoj vatri, da dobije braon boju. Uliti vodu i kuvati dok se karamel ne rastopi.
Skloniti sa vatre, prohladiti, dodati orahe, šećer, ulje, prašak za pecivo i brašna onoliko koliko je potrebno da se dobije testo srednje gustine. Razliti masu u pripremljenu tepsiju i ispeći u rerni zagrejanoj na 180*C, dok ne dobije zlatno žutu boju.
Ušpinovati šećer sa vodom, izlomiti čokoladu, dodati mlevene orahe i kuvati dok se sve ne sjedini. Malo prohladiti i dodati penasto umućen margarin.
Preko kore staviti čokoladni krem, glazuru od čokolade i ukrasiti po želji.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4 %
Masti - 30 g
Masti (%) - 61 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 1 mg
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Natrijum - 115 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2 %
Masti - 15 g
Masti (%) - 30.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 0.5 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Natrijum - 57.5 mg
Vlakna - 1 g