Toggle Navigation

 

Sorbet od trešanja

Laka alternativa sladoledu, ledena, ukusna i osvežavajuća poslastica, za koju se jako dugo zna - sorbe. To je zamrznuti voćni desert koji se uglavnom priprema sa zaslađivačima i izmiksanim voćem.

Priprema

U blenderi izmiksirati trešnje, dodati med, sok od višnje, sok od limuna i votku. Još malo mutiti, a zatim sipati u dublju činiju i staviti da se zamrzne. Povremeno mešati da se dobiju kristali od zaleđene mase. Servirati u činijice i ukrasiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 11 mg

Masti - 1 g

Masti (%) - 2 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 39 g

Ugljeni hidrati (%) - 95 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Natrijum - 5.5 mg

Masti - 0.5 g

Masti (%) - 1 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 1.5 %

Ugljeni hidrati - 19.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 47.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 350 g trešnji
    • 450 ml soka od višanja
    • 100 ml votke
    • sok od jednog limuna
    • 60 g meda