Toggle Navigation

 

Sufle od šargarepe

Za pripremu ove poslastice kupite šargarepu čiji je koren čvrst, gladak i intenzivne narandžaste boje jer napuknut ili mek koren šargarepe znači da nije sveža.Možda upravo uz pomoć ove poslastice ubedite vaše dete koji ne voli povrće da je šargarepa ukusna i tako „cool“.

Priprema

šargarepu kratko prokuvati i dobro procediti. U činji umutiti margarin, dodati kornfleks, smeđi šećer i promešati. Umutiti jaja, dodati šećer, brašno, vanil-šećer, cimet i pire od šargarepe. Sjediniti obe mase i rasporediti u pripremljene posude za suflee. Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 10 minuta. Posuti suflee šećerom u prahu i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 360 kcal

Natrijum - 289 mg

Masti - 19 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 106 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 43 g

Ugljeni hidrati (%) - 47 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 180 kcal

Natrijum - 144.5 mg

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 53 mg

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 21.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 45 g smedeg šecera
    • 100 g kornfleksa
    • 450 g rendane šargarepe
    • 3 jaja
    • 65 g šećera
    • 30 g brašna
    • 1 kesica vanil-šecera
    • 120 g margarina
    • cimet