Toggle Navigation

 

Sufle sa malinama i lešnicima

Konditorska industrija je nezamisliva bez lešnika i potražnja za njim je u neprestanom porastu. Ima veliku dietoterapeutsku i nutricionu vrednost.

Plativoo
Priprema

Lešnik krupno iseckati, maline ocediti, a jaja penasto umutiti.

U šerpu staviti puter, crnu čokoladu i otopiti na pari. Dodato brašno, mešati da se ne ugrudva i dodati lešnike.

Skloniti sa pare, dodati jaja i sjediniti sastojke.

Da se sufle ne bi lepio prilikom pečenja kalupe premazati puterom i posuti prezlom.

Sipati smesu do polovine kalupa, staviti maline, 2-3 komada, a zatim napuniti kalupe smesom do 0,5 cm od vrha. Zagrejati rernu na 270°C i peći sufle oko 5 minuta.

Sufle izvaditi iz kalupa, servirati na tanjir i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 7 %

Masti - 37 g

Masti (%) - 70 %

Zasićene masti - 15 g

Holesterol - 153 mg

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Natrijum - 104 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 57.5 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Masti - 18.5 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 7.5 g

Holesterol - 76.5 mg

Ugljeni hidrati - 13.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %

Natrijum - 52 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

8

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g crne čokolade
    • 100 g putera
    • 150 g lešnika
    • 75 g pšeničnog brašna
    • 4 jaja
    • 100 ml slatke pavlake
    • 100 g malina
Ključne reči:
lešnik maline sufle