Umutiti penasto belanca i uz stalno mešanje dodavati šećer. Mutiti dok se šećer ne rastopi. Zatim dodati orahe i brašno i lagano promešati varjačom sastojke. Ispeći u rerni na 180*C, šest tankih kora u okruglom kalupu. Ostaviti ih da se ohlade.
Žumanca i šećer umutiti penasto, dodati gustin i malo mleka. Ostatak mleka zagrejati i kad proključa uliti razmućena žumanca. Kuvati dok se fil ne zgusne i ostaviti da se ohladi.
Umutiti puter i šećer u prahu, a zatim sjediniti sa filom. Dobro izraditi krem, dok ne postane penast.
U šerpi pržiti šećer dok ne porumeni, dodati iseckane orahe i promešati. Razliti na pek papir i ostaviti da se stegne i ohladi. Oklagijom izmrviti grilijaš ili samleti u mašini.
Filovati tortu: kora, fil, grilijaš i tako redom. Završiti tortu sa korom.
Umutiti slatku pavlaku i ukrasiti celu tortu.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 120 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 153 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 60 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 76.5 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 0.5 g