Toggle Navigation

 

Valentino krem

Sjajno slatko osveženje.

Plativoo
Priprema

Zagrejati mleko sa šećerom, dodati bademe i kratko prokuvati. Ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti puter, dodati ohlađenu smesu od badema i izmešati.

Rasporediti krem u čaše, ukrasiti celim bademima i poslužiti prohlađen.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 260 g

Energetska vrednost porcije - 1020 kcal

Belančevine - 54 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 80 g

Masti (%) - 67 %

Zasićene masti - 14 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 57 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Natrijum - 580 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 510 kcal

Belančevine - 27 g

Belančevine (%) - 4 %

Masti - 40 g

Masti (%) - 33.5 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 0.5 mg

Ugljeni hidrati - 28.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Natrijum - 290 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

2

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g mlevenih pečenih badema
    • 100 ml mleka
    • 4 kašike šećera
    • 200 g putera
Ključne reči:
bademi mleko puter šećer