Toggle Navigation

 

Voćna torta ”Plazma”

Sveže breskve mogu se upotrebljavati tokom sezone, dok se u zimskom periodu najviše koriste konzervisane ili smrznute. Preporučljivo je koristiti konzervisane breskve u sirupu sa smanjenim sadržajem šećera.

Priprema

U činiju staviti mleveni keks, margarin, kakao, promešati, prelivati voćnim sokom i mešati dok se ne dobije čvrsta smesa za koru. Koru rasporediti po kalupu i preko nje stavitii polutke breskvi. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu. Tortu ostaviti da se ohladi, a potom je dekorisati breskvama i poslužiti.

 

Biljna (tečna) pavlaka na bazi biljnih masti može da se nabavi u svim bolje snadbevenim prodavnicama. Koristi se za filovanje i dekorisanje kolača i torti. Slatku pavlaku najbolje je mutiti mikserom na srednjoj brzini.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 130 g

Energetska vrednost porcije - 345 kcal

Natrijum - 450 mg

Masti - 24 g

Masti (%) - 61 %

Zasićene masti - 11 g

Holesterol - 40 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 29 g

Ugljeni hidrati (%) - 33 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 65 g

Energetska vrednost porcije - 172.5 kcal

Natrijum - 225 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 30.5 %

Zasićene masti - 5.5 g

Holesterol - 20 mg

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 3 %

Ugljeni hidrati - 14.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

0

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g mlevenog posnog keksa
    • 250 ml voćnog soka
    • 250 g margarina
    • 30 g kakaa
    • 500 g bresaka
    • 500 ml biljne pavlake
    • kora:
    • fil: