Toggle Navigation

 

Voćni ražnjići od jagoda

Jagode - najbolje su sveže, sa šlagom, uronjene u rastopljenu čokoladu, ali mogu se zamrznuti, preraditi u sok, sirup, žele, vino, kompot, slatko....

Plativoo
Priprema

Crvenu i zelenu jabuku prepoloviti, očistiti od koštica i iseći na kocke.

Kivi oljuštiti i iseći na kocke.

Na drvene štapiće ređati redom: jagoda, zelena jabuka, kivi, jagoda i crvena jabuka.

Čokoladu rastopiti sa malo ulja i vode.

Poređati štapiće na tanjir i preliti rastopljenom čokoladom.

Posuti lešnikom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 295 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 1 mg

Ugljeni hidrati - 39 g

Ugljeni hidrati (%) - 61 %

Natrijum - 8 mg

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 147.5 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 2.5 %

Masti - 5 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 0.5 mg

Ugljeni hidrati - 19.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %

Natrijum - 4 mg

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 16 većih jagoda
    • 2 jabuke
    • 2 kivija
    • 50 g čokolade
    • 30 g seckanog pečenog lešnika