Toggle Navigation

 

Kuvana salata

Budite ekonomični i sa vašim vremenom i sa novcem. Priprema salate sa kuvanim mesom će se značajno ubrzati i biće daleko jednostavnija ukoliko bareno meso potrebno za salatu pripremite unapred ili čak iskoristite ostatak mesa od ranije pripremljenog ručka.

Plativoo
Priprema

Kuvano povrće - grašak, šargarepu i krompir iseći i staviti u dublju činiju. Dodati kuvanu piletinu isečenu na kocke, čeri paradajz, sve dobro promešati i preliti maslinovim uljem. Začiniti, posuti mirođijom i peršunom, a potom preliti jogurtom. Pripremljenu salatu servirati u posude, dekorisati kolutovima krastavca i poslužiti sa kukuruznim hlebom.
Najmršaviji“, odnosno najmanje masan deo pilećeg mesa je belo meso bez kožice koje ima upola manje ukupne masnoće i zasićenih masti od, npr. junećeg mesa. Zbog toga, osobe koje žele da jedu meso, a ujedno žele da smanje unos masti, treba da konzumiraju više piletine od ostalih vrsta mesa.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 445 g

Energetska vrednost porcije - 410 kcal

Natrijum - 740 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 70 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 30 %

Ugljeni hidrati - 50 g

Ugljeni hidrati (%) - 49 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 222.5 g

Energetska vrednost porcije - 205 kcal

Natrijum - 370 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 10.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 35 mg

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 25 g

Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 300 g kuvanog krompira
    • 300 g kuvanog graška
    • 200 g kuvane šargarepe
    • 300 g kuvanog pilećeg belog mesa
    • 100 g čeri paradajza
    • 1 krastavac
    • 200 ml jogurta od obranog mleka
    • so
    • biber
    • mirodija
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • peršun
    • 200 g kukuruznog hleba