Na zagrejanom ulju propržiti naseckanu šargarepu, dodati iseckane tikvice i beli luk, preliti bujonom i kratko kuvati.
Dodati obarene cvetove brokolija, začiniti i promešati.
Prethodno pripremljenu testeninu servirati u tanjir i preliti smesom od povrća.
Pravi mediteranski obrok koji sadrži više masnoća u odnosu na trenutno važeće preporuke. Međutim, kako se za njegovu pripremu koristi maslinovo ulje, u pitanju su pretežno jednostruko nezasićene masti, koje imaju zaštitni efekat na kardiovaskularni sistem. Za kompletan mediteranski obrok nedostaje vam samo još čaša kvalitetnog crvenog vina.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 145 kcal
Natrijum - 200 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 5.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 3 g