Crveni luk, papriku i piletinu iseckati na kockice. Zagrejati ulje, dodati luk, lagano izdinstati, a zatim dodati papriku i piletinu. Začiniti dodatkom za jelo, pobiberiti, promešati i dinstati 5 minuta. Preliti sokom od paradajza i ostaviti da proključa. Na kraju u jelo dodati brokoli i njoke, lagano promešati i servirati
Udeo belančevina u energetskoj vrednosti ovog obroka je iznad preporučenih vrednosti, što za većinu zdravih osoba ne predstavlja veći problem, međutim osobama sa oslabljenom funkcijom bubrega može da izazove dodatne zdravstvene probleme. Ako za večeru planirate ovaj obrok, za doručak i večeru birajte obroke sa manje belančevina.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 840 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 94 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 420 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 47 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 3 g