Toggle Navigation

 

Fusili testenina sa gamborima

Gambori se mogu pripremati kuvanjem, dinstanjem, grilovanjem ili pripremom na pari. U svakom slučaju, sami po sebi dekorativni, preliveni jednostavnim sosom i prilogom, gambori predstavljaju pravu kulinarsku poslasticu.

Plativoo
Priprema

Na zagrejanom ulju propržiti piletinu isečenu na kocke, dodati gambore i iseckan suvi vrat. Naliti sokom od paradajza, začiniti i kuvati 15-ak minuta. Dodati pavlaku za kuvanje , promešati i preliti ranije obarenu testeninu (fusile), posuti parmezanom i poslužiti

Sadržaj belančevina i masti u ovom obroku je iznad preporučenih vrednosti. Međutim, pažljivo kombinovanje obroka u toku dana omogućiće vam i da dnevni unos belančevina, masti i ugljenih hidrata bude u granicama poželjnih vrednosti i da uživate u ovom jelu.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 420 g

Energetska vrednost porcije - 540 kcal

Natrijum - 1110 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 38 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 135 mg

Belančevine - 48 g

Belančevine (%) - 36 %

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 555 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 67.5 mg

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g barene testenine (fusili)
    • 400 g pilećeg belog mesa
    • 150 g gambora
    • 100 g suvog vrata
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • so
    • biber
    • 200 ml soka od paradajza
    • 150 ml pavlake za kuvanje
    • 40 g parmezana