Toggle Navigation

 

Piletina i havaji ražnjići

Egzotičan obrok bogat belančevinama životinjskog i biljnog porekla, kao i masnoćama. Zbog bezbednije pripreme jela od pilećeg mesa preporučuje se da ono bude isečeno na manje komade, odvojeno od kostiju, naročito kada se planira kratkotrajna termička obrada, kao što je grilovanje.

Priprema

Piletinu iseći na šnicle, začiniti, uviti u listiće slanine i ispeći na delu maslinovog ulja. Voće iseći na kocke, nanizati na žicu za ražnjić i izgrilovati na preostalom delu ulja. Piletinu servirati na tanjir uz voćne havaji ražnjiće.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 360 g

Energetska vrednost porcije - 530 kcal

Natrijum - 1060 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 96 mg

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 27 %

Ugljeni hidrati - 55 g

Ugljeni hidrati (%) - 38 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 265 kcal

Natrijum - 530 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 48 mg

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Ugljeni hidrati - 27.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 100 g dimljene slanine u listićima
    • biber
    • so
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 150 g banana
    • 150 g jabuka
    • 200 g ananasa
    • 150 g kivija
    • 150 g pomorandže