Toggle Navigation

 

Zapečeni biftek i brokoli sa sosom od rena

Rendani ren odlično se slaže sa različitim sosovima napravljenim od pavlake, sira ili majoneza. Najjači ukus ima sirov, fino ili grubo narendan ren. Termičkom obradom isparava u eterična ulja koja mu daju oštar miris i ljutinu, tako da su kuvana jela sa renom daleko blažeg ukusa.

Priprema

Propržiti kratko biftek na zagrejanom ulju. Na puteru propržiti brašno, dodati marinirani ren, naliti bujonom, začiniti i uz neprekidno mešanje skuvati sos. U tepsiju poređati cvetove brokolija i bifteke. Preliti sosom od rena i zapeći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Servirati jelo na tanjir i poslužita uz krišku crnog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 475 kcal

Natrijum - 700 mg

Masti - 18 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 132 mg

Belančevine - 41 g

Belančevine (%) - 34 %

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 32 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 237.5 kcal

Natrijum - 350 mg

Masti - 9 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 66 mg

Belančevine - 20.5 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 16 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g bifteka
    • 20 g putera
    • 2 kašike ulja
    • 2 kašike brašna
    • 200 ml bujona
    • 100 g mariniranog rena
    • dodatak jelu
    • biber
    • 600 g barenog brokolija
    • 200 g crnog hleba
    • plazma keksa (celi komadi keksa)
    • prilog: