Umesiti glatko i vazdušasto testo od brašna, jaja, kvasca, šećera, soli, ulja, margarina i mleka. Testo podeliti na 4 lopte i ostaviti na toplom da se udvostruči.
Razvaljati testo oklagijom, iseći i praviti kiflice. U sredinu pripremljene tepsije staviti deo testa (napraviti lopticu ili cvet), a oko njega u krug ređati kiflice jednu uz drugu dok se tepsija ne popuni.
Gotovu pogaču od kiflica premazati umućenim žumancetom, posuti semenkama lana i peći u rerni zagrejanoj na 180*C oko pola sata.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Natrijum - 127 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 175 kcal
Natrijum - 63.5 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 1 g