Toggle Navigation

 

Hrastov list u jogurtu

Salata hrastov list je proizvedena sedamdesetih godina prošlog veka u varijanti zelene i tamno crvene do bordo boje. Ima veoma lep ukus i atraktivne boje, pa je vrlo popularna u raznim miks salatama. Ova salata je dobila ime po listovima koji podsećaju na američki hrast.

Priprema

Zelenu salatu hrastov list iseći na rezance i staviti u dublju posudu.

Sjediniti senf, jogurt, kapar i iseckan peršunov i celerov list.

Salatu preliti prelivom i promešati.

Servirati pripremljenu salatu uz integralni hleb i sok od pomorandže.

 

Odlično izbalansiran obrok sa visokim sadržajem dijetnih vlakana i bez holesterola, tako da u njemu mogu uživati svi članovi porodice.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 510 g

Energetska vrednost porcije - 530 kcal

Natrijum - 740 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 11 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 99 g

Ugljeni hidrati (%) - 74 %

Vlakna - 12 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 255 g

Energetska vrednost porcije - 265 kcal

Natrijum - 370 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 5.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Ugljeni hidrati - 49.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Vlakna - 6 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 salate salata hrastov list
    • 600 ml jogurta od obranog mleka
    • 30 g kapra
    • 20 g senfa
    • peršunov list
    • celerov list
    • 400 g inegralnog hleba
    • 800 ml soka od pomorandže