Paradajz iseći na polovine, posoliti, pobiberiti i kratko izgrilovati na delu maslinovog ulja.
Tost hleb iseći na manje kockice, kratko izgrilovati na preostalom maslinovom ulju i dodati listiće belog luka.
Krutone izvaditi iz tiganja i ostaviti da se ohlade i osuše.
Na tanjir servirati rukolu, dodati paradajz, masline i kockice ovčjeg sira. Posuti krutonima, preliti balzamikom i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 448 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 75 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 110 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 224 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 37.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 17.5 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 5 %
Vlakna - 1.5 g