Toggle Navigation

 

Tunjevina i jaja

Vreme kuvanja potrebno za jaje srednje veličine je različito: za meko kuvana jaja je, od trenutka stavljanja u vodu koja vri, potrebno od 3-4 minuta, za srednje tvrda 5-6 minuta i za tvrdo kuvana jaja oko 10 minuta. Za krupnija jaja, produžite vreme kuvanja za 1 minut.

Priprema

Prethodno obarena jaja preseći na polovine, izvaditi žumanca, a zatim narendati u činiju.

Dodati tunjevinu, majonez, naseckane masline, promešati i napuniti belanca.

Ranije obaren pirinač servirati na tanjir, preko poređati punjena jaja i poslužiti uz kajzerice i sok od jabuke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 550 kcal

Natrijum - 690 mg

Masti - 24 g

Masti (%) - 40 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 342 mg

Belančevine - 27 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 55 g

Ugljeni hidrati (%) - 40 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Natrijum - 345 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 171 mg

Belančevine - 13.5 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 27.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 6 barenih jaja
    • 180 g tunjevine
    • 50 g majoneza bez jaja
    • 30 g maslina
    • 200 g barenog pirinča
    • 4 kajzerice
    • 800 ml soka od jabuke