Povrće i masline iseći na komade, servirati na tanjr, dodati tunjevinu i krutone, a zatim preliti uljem.
Uz doručak poslužiti sok od pomorandže.
Krutone možete sami napraviti tako što ćete iseći kockice hleba, kratko ih propržiti na ulju ili puteru i ostaviti na salveti koja će upiti masnoću. Ako u puter dodate malo suvog začina (npr. majčine dušice) dobićete aromatizirane krutone koje ćete u supu staviti neposredno pre iznošenja na sto.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Natrijum - 830 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 24 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 415 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 12 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 1.5 g