Toggle Navigation

 

Zapečeni tost sendviči

Vodite računa o zdravstvenoj bezbednosti namirnica – šampinjoni moraju biti sveži, čvrsti na dodir, bez oštećenja na površini. Ukoliko želite da smanjite količinu masnoće - koristite mesnatije vrste slanina.

Priprema

Tost premazati puterom. šampinjone iseći na tanke listiće i rasporediti po tostu.

Paradajz iseći na kolutove i staviti preko šampinjona.

Na svaki tost staviti po list slanine i posuti parmezanom.

Kratko zapeći u zagrejanoj rerni na 200*C.

Servirati na tanjir i poslužiti uz čašu jogurta. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Natrijum - 670 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 25 mg

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 24 %

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 41 %

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 150 kcal

Natrijum - 335 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 12.5 mg

Belančevine - 9.5 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 8 kriški tosta
    • 15 g putera
    • 4 velika šampinjona
    • 100 g paradajza
    • 20 g parmezana
    • 8 listova dimljene slanine
    • 800 ml jogurta