Toggle Navigation

 

A la Sasha

Karfiol i brokoli pripadaju porodici kupusnjača. Veoma su niske energetske vrednosti, gotovo da ni ne sadrže masti ali su zato bogate vrednim fitonutrijentima, među kojima se izdvajaju indoli, materije koje ispoljavaju snažno antikancerogeno delovanje.

Priprema

Meso poprskati sokom od limuna i kratko prepeći na ulju sa obe strane. Dodati sitno isečen praziluk i slaninu, poklopiti i dinstati pet minuta. Sokom od pomorandži preliti meso u šerpi, dodati soja sos i ostaviti da se kuva pola sata. Papriku prepeći sa obe strane. Na tanjir servirati bareno povrće, papriku i meso, a zatim preliti saftom od pečenja. Poslužiti sa kriškom crnog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 480 g

Energetska vrednost porcije - 535 kcal

Natrijum - 1740 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 35 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 106 mg

Belančevine - 50 g

Belančevine (%) - 37 %

Ugljeni hidrati - 37 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal

Natrijum - 870 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 17.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 53 mg

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Ugljeni hidrati - 18.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 80 g slanine
    • 150 g praziluka
    • sok od jednog limuna
    • 2 kašike ulja
    • 4 kašike soja sosa
    • sok od dve pomorandže
    • 200 g brokolija
    • 200 g karfiola
    • 200 g crvene paprike
    • 200 g crnog hleba