Toggle Navigation

 

Bogat pasulj

Iako u nutritivnom pogledu predstavlja veoma vrednu namirnicu, mnogim osobama s s problemima u varenju, pasulj može biti "preteška" namirnica. U takvim slučajevima prilikom kuvanja dodajte malo kima ili đumbira koji pomažu u smanjivanju nadimanja.

Plativoo
Priprema

Pasulj naliti vodom i staviti da se kuva. Na delu ulja propržiti crni luk, slaninu, pečenicu i kobasice. Preliti sa malo vode i dinstati par minuta. U pasulj dodati lovor list, biber u zrnu, posoliti i nastaviti sa kuvanjem. U masu u tiganju dodati mlevenu crvenu papriku, promešati i sipati u posudu sa kuvanim pasuljem. Napraviti zapršku od brašna uprženog u ulju, a zatim sipati u pasulj. Na kraju u pasulj dodati i sitno iseckan beli luk, prokuvati još 5 minuta i servirati. Bogat pasulj poslužiti sa ražanim hlebom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 390 g

Energetska vrednost porcije - 590 kcal

Natrijum - 1335 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 34 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 46 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 21 %

Ugljeni hidrati - 66 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Vlakna - 14 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 195 g

Energetska vrednost porcije - 295 kcal

Natrijum - 667.5 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 17 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 23 mg

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 10.5 %

Ugljeni hidrati - 33 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Vlakna - 7 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g belog pasulja
    • 200 g crnog luka
    • 3 kašike ulja
    • 3 kašike brašna
    • 150 g slanine
    • 150 g pečenice
    • 150 g kobasica
    • 3 cena belog luka
    • lovorov list
    • biber u zrnu
    • so
    • 200 g ražanog hleba