Toggle Navigation

 

Božanstveni ručak sa tri vrste mesa

Celer ne bi trebalo suviše dugo držati na sobnoj temperaturi, jer veoma lako uvene i izgubi svežinu. Ukoliko koren ipak neznatno uvene, stavite ga u kesu i poprskajte malom količinom vode. Ostavite u frižideru nekoliko sati i u značajnoj meri će povratiti sočnost i svežinu.

Priprema

Na delu ulja propržiti crni luk isečen na kockice, dodati svinjetinu i jagnjetinu isečenu na kockice i pržiti 5 minuta.

Za to vreme krompir, šargarepu i celer iseckati na kockice, staviti u dublju činiju, posoliti, pobiberiti i promešati. Dodati i piletinu isečenu na kocke.

U tepsiju staviti povrće sa piletinom, dodati jagnjetinu sa svinjetinom, posoliti, pobiberiti i promešati. Preliti preostalim uljem i belim vinom i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200*C 30 minuta.

Jelo izvaditi iz rerne, staviti cvetiće barenog brokolija, usitnjenu gorgonzolu, posuti parmezanom i vratiti u rernu da se zapeče.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 405 g

Energetska vrednost porcije - 490 kcal

Natrijum - 798 mg

Masti - 26 g

Masti (%) - 46 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 111 mg

Belančevine - 42 g

Belančevine (%) - 34 %

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 202.5 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Natrijum - 399 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 55.5 mg

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

6

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g pilećeg belog mesa
    • 300 g svinjskog karea
    • 300 g jagnjetine
    • 300 g krompira
    • 300 g šargarepe
    • 300 g crnog luka
    • 200 g celera
    • 300 g brokolija
    • 120 g gorgonzole
    • 50 g rendanog parmezana
    • 200 ml belog vina
    • 4 kašike ulja
    • so
    • biber