Toggle Navigation

 

Grilovana skuša sa đumbirom

Skuša pripada plavim ribama, a ona iz Jadranskog mora dostiže prosečnu težinu oko 700 g. Kalorična je i sa velikim sadržajem masti. Međutim, bogata je vitaminima B kompleksa, posebno niacina, kao i minerala pri čemu se izdvaja selen. 

Priprema

Sjediniti sastojke za preliv u činiji. Skuše premazati prelivom i staviti da se griluje. Tokom pečenja prelivati po malo pripremljenim prelivom. Pečene skuše poređati na tacnu i posuti seckanim prazilukom

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 340 g

Energetska vrednost porcije - 710 kcal

Natrijum - 306 mg

Masti - 52 g

Masti (%) - 65 %

Zasićene masti - 11 g

Holesterol - 160 mg

Belančevine - 41 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 170 g

Energetska vrednost porcije - 355 kcal

Natrijum - 153 mg

Masti - 26 g

Masti (%) - 32.5 %

Zasićene masti - 5.5 g

Holesterol - 80 mg

Belančevine - 20.5 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 4 kom. skuše
    • 1 struk praziluka
    • sveže mente
    • crvena tucana paprika
    • svež đumbir
    • 3 kašike meda
    • 1 veza pola kašicice crvene mlevene paprike
    • 4 kašike ulja
    • so
    • biber
    • sok od jednog limuna